منو اصلی
یکی از سوال هایی که همیشه در مباحث طراحی سایت و سئو و رتبه گوگل اهمیت دارد سن دامنه و تاثیر آن است. برخی معتقدند این مساله اثر چندانی بر روی رتبه سایت نداشته اما گروه دیگر اعتقاد دارند داشتن دامنه ی قدیمی و ایندکس شده برای وب سایت می تواند تاثیر چشمگیری در بهبود رتبه ی آن ها ایجاد کند.
در این مقاله سعی شده با بررسی موارد لازم در رابطه با سئوی سایت و رنکینگ گوگل، از صفر تا صد سن دامنه و تاثیر آن بر سئو سایت روشن شود. امیدواریم این مقاله برای شما همراهان گرامی مفید و سودمند باشد. با ما همراه باشید.
سن دامنه به سن یک URL گفته می شود، یعنی دقیقا زمانی که یک دامنه خریداری می شود اما از نظر گوگل سن دامنه یعنی وقتی که برای اولین بار ربات های خزنده (crawled) یک موتور جست و جو این دامنه را ایندکس می کنند. برای مثال وقتی یک سایت ۵ سال پیش خریداری شده باشد اما برای اولین بار ۴ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و ایندکس شده باشد، گوگل آن را ۴ ساله می داند.
احتمالا بله… به خاطر این که در طی این سال ها توسط متخصصان سئو دیده شده است که گوگل ترجیح و اولویت بیشتری برای سایت هایی که دامنه ی قدیمی تری دارند، قائل است.
گوگل اهمیت زیادی به محتوای سایت شما و سن سایت شما می دهد. یک سایت تازه وارد باید زمان زیادی را نسبت به یک سایت ایندکس شده صرف کند تا محتوایش شناسایی شوند و در کلمات کلیدی مورد نظرش رتبه بگیرد.
عمر دامنه همان طور که گفتیم در سئوی یک سایت اثر گذار است اما این تاثیر به حدی نیست که شما را از ساختن وب سایتی جدید و گرفتن رتبه خوب برای آن ناامید کند. موارد مهم تری برای گرفتن رتبه خوب سایت شما در گوگل وجود دارد که در مقایسه با آن ها اهمیت سن دامنه کمتر است. از این موارد میتوان به لینک بیلدینگ و محتوای با کیفیت اشاره کرد که بهتر است تمرکزتان را روی آن ها قرار دهید. بک لینک ها فاکتور مهمی برای افزایش رتبه سایت هستند چرا که با گرفتن بک لینک از سایت های با کیفیت و هم چنین داشتن محتوای خاص و کاربر پسند، به طور طبیعی ترافیک جذب کرده و بازدید کننده سایت خود را افزایش خواهید داد که این امر میتواند با سرعت بیشتری رتبه سایت شما را بهبود بخشد.
اما در مجموع سن دامنه یک پارامتر در تعیین رنکینگ گوگل و سئوی سایت است. طبق اعلام خود گوگل، برای مقایسه ی عمر دو دامنه حتی یک دقیقه هم اثر گذار است. دامنه هایی که به تازگی خریداری می شوند و فعالیت خود را آغاز می کنند، پس از شناسایی شدن توسط گوگل حداقل به ۴ ماه صبر و تلاش پیوسته نیاز دارند تا رتبه بهتری کسب کنند.
واقعا چرا گوگل به عمر دامنه ی سایت اهمیت می دهد؟ گوگل در اصل به سایت های با عمر بالاتر بیشتر اعتماد می کند چرا که به دنبال اعتبار و پایداری است. در واقع سایت هایی که قدمت بالا دارند یعنی توانسته اند در مدت طولانی تری برای برند سایتشان تلاش کنند، توانسته اند از سایت های بیشتری لینک گرفته و بین آن ها مرجع شناخته شوند. این گونه سایت ها با گذر زمان و جلب اعتماد کاربران و سایت های دیگر به برند تبدیل شده و با بک لینک های قوی و خوبی که دارند شبکه سازی کرده و یک رسانه خوب به شمار می روند.
عامل دیگری که درباره ی سن دامنه مطرح است میزان عمری است که از دامنه ی خریداری شده باقی مانده تا منقضی شود. اگر مدت زمانی که از عمر دامنه باقی مانده است بالاتر باشد این امر از نظر گوگل یک امتیاز مثبت تلقی می شود چون به این معناست که شما قصد دارید فعالیتی طولانی مدت و جدی در سایت خود داشته باشید. بنابراین باعث می شود گوگل به شما بیشتر اعتماد کند.
با این حال اگر شما دامنه ای با قدمت بالا دارید فقط و فقط یک راه وجود دارد که این سن بالای دامنه برای شما برتری ایجاد کند و آن هم راهی نیست جز این که در تمام مدت فعالیت سایتتان، باید با آنالیز مشکلات سایت، خطاها را رفع کرده و استراتژی های مناسب و درست اتخاذ کنید. به علاوه تنها استفاده از محتوای ارزشمند، جدید و منحصر به فرد است که میتواند برای شما کاربران وفادار ایجاد کند. البته مهم تر از جذب کاربران وفادار برای سایتتان، حفظ آن کاربران است که تنها با داشتن محتوای سودمند و نه صرفا قدمت سایت به آن خواهید رسید.
برای تشخیص سن دامنه دو وب سایت وجود دارد که هر کدام بر دیگری مزیت و برتری خاصی دارد اما هر دو راه را برای دانستن سن دامنه بسیار هموار کرده اند.
راه اول:
سایت webconfs برای زمانی مناسب است که لیستی طولانی از دامنه های مختلف دارید و میخواهید سن هر یک را پیدا کنید. فقط کافی است اسم هر دامنه را در خط مجزایی وارد کنید و به سوال امنیتی آن پاسخ داده و یا کد داده شده را بزنید و سپس سن دامنه به شما نمایش داده خواهد شد.
راه دوم:
استفاده از سایت whois به شما کمک می کند اطلاعات کاملی درباره یک دامنه به دست بیاورید. برای مثال در سایت whois علاوه بر عمر دامنه از پشتیبان دامنه، تاریخ انقضای دامنه و… نیز با خبر خواهید شد.
به دلیل مواردی که گفته شد بسیاری از وبمستر ها تمایل دارند دامنه هایی خریداری کنند که قبلا توسط گوگل شناسایی شده اند. در این صورت چند نکته قابل ذکر است:
با وجود نکاتی که درباره ی سن دامن بیان شد، اگر فکر می کنید خرید یک دامنه ی جدید و بدون سابقه برای شما مفید تر عمل خواهد کرد، لازم است چند نکته ی اثر گذار را یادآور شویم:
یکی از معیار های زیادی که برای سئوی سایت اهمیت دارد، سن دامنه است. عمر دامنه و سوابق عملکرد آن در رتبه بندی گوگل موجب شده است که بسیاری از وبمستر ها و صاحبان سایت تمایل داشته باشند از دامنه های قدیمی بهره ببرند. نکته ی مهم در این مساله این است که سن دامنه به این مساله بستگی ندارد که شما کی آن را خریداری کرده باشید بلکه عمر دامنه از زمانی محاسبه می شود که شما اقدام به بهبود رتبه سایتتان کرده و اقدامات سئوی سایت را آغاز کنید. به همین علت است که کمپانی های زیادی اقدام به فروش دامنه با سن بالاتر می کنند تا از نظر گوگل این سایت بهتر جلوه کند و رتبه بهتری کسب کند.
توجه داشته باشید که صرفا به این دلیل که یک دامنه ۱۰ ساله خریداری شده باشد به این معنی نیست که ده سال است که توسط گوگل ایندکس می شود. ممکن است هیچ گونه فعالیتی در آن سایت رخ نداده باشد در این صورت دامنه ی این سایت با سایتی که دیروز خریداری شده فرقی نخواهد داشت.
در پایان می توان گفت سن دامنه مانند عوامل دیگری بر جایگاه و رتبه سایت ها اثر گذاشته و اهمیت دارد چرا که این امر باعث می شود جذب مخاطب واقعی و وفادار بیشتری به سایت اتفاق بیفتد. هر چه سایت قدیمی تر باشد، در طی سال ها مخاطبان وفادار بیشتری پیدا کرده است.
نظرات کاربران ۰