منو اصلی
گوگل دارای الگوریتم های زیادی است که روز به روز در حال تغییر و تحول هستند، الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از الگوریتم های جدید آن است، که توانسته است بر نتایج جست و جوها تاثیر مثبتی بگذارد. در ادامه مطلب درباره این الگوریتم و تاثیر آن بر نتایج جست و جوها بیشتر حرف خواهیم زد، با ما همراه باشید.
الگوریتم مرغ مگس خوار بعد از گذشت یک ماه از فعالیت خود توسط گوگل در ۲۶ سپتامبر سال ۲۰۱۳ معرفی و رونمایی شد. این الگوریتم از همان ابتدای فعالیت خود با دو الگوریتم قبلی گوگل یعنی الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن تفاوت داشت. از جمله تفاوت های آن می توان به این موارد اشاره کرد:
الگوریتم پاندا و پنگوئن در واقع به عنوان یک افزونه در گوگل عمل می کنند، در حالی که الگوریتم مرغ مگس خوار از ابتدای فعالیت خود در هسته اصلی الگوریتم گوگل قرار گرفت.
الگوریتم پاندا و پنگوئن تا حدی بر روی ترافیک و رتبه وب سایت تاثیر منفی داشتند، اما الگوریتم مرغ مگس خوار تا به حالا تاثیری بر این نتایج نداشته است و به نوعی باعث بهبود کیفیت کار آنها شده است.
با توجه به این تفاوت ها باید گفت که الگوریتم مرغ مگس خوار، هیچ کار بر خلاف این دو الگوریتم عمل نکرده است، بلکه به نوعی باعث تکمیل شدن آنها شده است.
الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی گراف دانش (Knowledge Graph) و جست و جوی معنایی تاثیر مثبت گذاشته است. در ادامه مطلب درباره این دو عنوان توضیح خواهیم داد.
برای این که بهتر با الگوریتم مرغ مگس خوار و تاثیر آن بر نتایج جست و جو آشنا شوید، لازم است درباره گراف دانش بیشتر بدانید. گوگل در سال ۲۰۱۲ گراف دانش یا همان Knowledge Graph را به منظور بهبود نتایج جست و جو عرضه کرد. این گراف یا نمودار دانش در واقع یک پایگاه دانش است، که در هنگام جست و جوی کاربران به دنبال بهترین و مرتبط ترین موضوعات با عناوین جست و جو شده می پردازد و یک سری از اطلاعات را که با عبارت جست و جو شده بیشترین ارتباط را دارند، در سمت راست صفحه برای کاربران به نمایش می گذارد، خب همان طور که متوجه شدید نمودار دانش، برخلاف اسمش یک نمودار نیست. پس به طور خلاصه می توان گفت گراف دانش دقیق ترین و بهترین نتایج را در کمترین زمان در مواردی مانند افراد معروف، شرکت ها، موسیقی، فیلم، مکان ها و … در اختیار کاربران قرار می دهد.
برای مثال شما عبارت «سن محمد رضا گلزار» را در گوگل جست و جو می کنید، در این هنگام گراف دانش یک سری از اطلاعات مانند تاریخ تولد، قد، نام پدر و مادر، فیلم ها و دیگر موارد مرتبط با محمد رضا گلزار را برای شما در سمت چپ صفحه به نمایش می گذارد. البته شما علاوه بر این موارد، می توانید جست و جوی های مرتبط با این عنوان را در قسمت پایین صفحه ببینید.
ممکن است از خود بپرسید چطور گوگل در گراف دانش دقیق ترین و مرتبط ترین نتایج را به کاربران نشان می دهد، پاسخ این سوال به جست و جوی معنایی یا Semantic Search مرتبط می باشد. جست و جوی معنایی در واقع یعنی این که گوگل تمام تلاش خود را می کند، تا بهترین نتایج را که نزدیکترین ارتباط معنایی را با عبارت جست و جو شده دارند، را به کاربر نشان دهد. گوگل برای این نتیجه علاوه بر برقراری ارتباط معنایی بین کلمات، از تاریخچه جست و جو، مکان، تاریخ و اطلاعات اکانت کاربران برای نشان دادن نتایج بهتر و دقیق تر، استفاده می کند.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل از این دو ویژگی گوگل یعنی گراف دانش و جست و جوی معنایی برای نتایج جست و جوها استفاده می کند، تا دقیق ترین اطلاعات را در کمترین زمان به کاربران نشان دهد. علت این که نام این الگوریتم را مرغ مگس خوار انتخاب کرده اند، به خاطر دقت و سرعت بالای آن در نمایش جست و جو ها می باشد.
برای این که با مفهوم جست و جوی معنایی در الگوریتم مرغ مگس خوار، بهتر آشنا بشید، برای شما یک مثال می زنیم. فرض کنید عبارت «بهترین رستوران ایتالیا» را در گوگل جست و جو می کنید. در این هنگام این الگوریتم سعی می کند، با استفاده از ویژگی جست و جوی معنایی در گوگل، بین عبارت جست و جو شده و مفهومی که مد نظر شما است، ارتباط برقرار کند و بهترین و دقیق ترین نتایج را به شما نشان دهد. به همین دلیل فقط لیستی از بهترین رستوران های ایتالیا که در اطراف شما قرار دارند، به شما نشان داده می شود. بنابراین شما در نتایج جست و جوی خود شاهد مطالب غیر مرتبط و حتی بهترین رستوران های ایتالیا که خیلی از شما فاصله دارند، نخواهید بود.
یکی دیگر از ویژگی های گوگل، توانایی جست و جوی صوتی است، که در آن کاربران از طریق صوت به جست و جوی عبارات مورد نظر خود از طریق گوشی اندروید یا کامپیوتر می پردازند. الگوریتم جدید گوگل یعنی مرغ مگس خوار این ویژگی را بهبود بخشید و باعث شد که گوگل بهترین نتایج را در هنگام جست و جوی صوتی به کاربران نشان دهد. در واقع این الگوریتم تمام تلاش خود را می کند، تا با برقراری ارتباط معنایی بین کلمات کلیدی جست و جو شده و همچنین پیدا کردن کلمات مترادف و هم معنی با کلمات کلیدی، بهترین و دقیق ترین نتایج را در سریع ترین زمان در نتایج جست و جو به نمایش بگذارد.
الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی نتایج جست و جوی محلی نیز تاثیر گذار است. خیلی از افراد بعد از به روز رسانی این الگوریتم متوجه شدند، که وب سایت آنها در نتایج جست و جوهای گوگل دچار افت شده است. فرض کنید اگر قبلا در هنگام جست و جوی یک کسب و کار، سه تا از کسب و کارهای نزدیک به آن، در نتایج موتورهای جست و جو به نمایش گذاشته می شد، در حال حاضر با آپدیت الگوریتم جدید گوگل، فقط یک کسب کار در این نتایج به شما نشان داده می شود. به این ترتیب افرادی که به نوعی سعی در فریب گوگل داشتند، در لیست نتایج دچار افت شدند.
به طور کلی می توان نتیجه گرفت که افزایش درک مفهوم کلمات کلیدی در الگوریتم مرغ مگس خوار باعث بهبود نتایج جست و جوی محلی شد. برای مثال اگر کسی به دنبال بهترین رستوران شهر خود بگردد، نتایج جست و جوی گوگل بهترین و نزدیکترین رستوران های آن شهر را بر روی نقشه نمایش می دهد.
بعد از به روزرسانی مرغ مگس خوار برخی از صاحبان کسب و کارهای محلی متوجه برخی از مشکلات مانند جعبه های اسپم و کاهش میزان ورودی موتورهای جست و جو نسبت به وب سایت خود شدند، به همین خاطر این مشکلات را به این الگوریتم نسبت دادند. طبق گزارشات به دست آمده از تاثیر به روزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی وب سایت ها، می توان گفت کمتری سایتی وجود دارد که از این به روزرسانی ها ضربه خورده باشد.
چنان چه سایت شما بعد از به روزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار دچار مشکلی شده است، به شما توصیه می کنیم، که تاثیر به روزرسانی های اخیر الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن را بر روی سایت خود بررسی کنید، چرا که ممکن است مشکلات شما مانند کاهش ورودی موتورهای جست و جو و جعبه های اسپم به این دو الگوریتم مربوط باشد و الگوریتم مرغ مگس خوار در افت نتایج آنها تاثیری نداشته باشد.
همان طور که متوجه شدید این الگوریتم برخلاف الگوریتم های قبلی فقط به کلمات کلیدی توجه نمی کند، بلکه به دنبال درک مفهوم کلمات کلیدی و محتوای وب سایت و بر قراری ارتباط معنایی بین آنها است، تا بتواند بهترین و دقیق ترین نتایج را به کاربران نمایش دهد. در واقع شما از این نگرش گوگل می توانید برای بهبود زبان طبیعی نوشته های خود استفاده کنید، یعنی این که فقط به ارتباط بین کلمات کلیدی با عنوان و متن صفحات کفایت نکنید، بلکه در کنار آنها به هدف و خواسته کاربران خود توجه داشته باشید.
اگر وب سایت شما به تمام پرسش ها و خواسته هیا کاربران پاسخ دهد و به خوبی آنها را درک کند، مطمئنا فرصت خوبی برای کسب رتبه در نتایج موتورهای جست و جو و نمایش در پنل های دانش کسب خواهید کرد.
نظرات کاربران ۰