کرج - چهار راه هفت تیر
    • تلفن تماس 02632225448

    • آدرس ایمیل

    تجربه کاربری چگونه بر سئو و رتبه جست و جو تاثیر می گذارد؟

    تاثیر ux یا رابط کاربری بر سئو

    چنان چه می خواهید به اهمیت تجربه کاربری و تاثیر آن بر سئو و رتبه دهی موتورهای جست و جو پی ببرید، به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم حتما در این مقاله آموزشی رابط وب با ما همراه باشید.

    اگر دوست صمیمی و قدیمی تان یک رستوران برای شام خوردن به شما پیشنهاد کند، شما حتماً انتظار دارید که زمان خوبی را در آن جا سپری کنید، اما هنگامی که به آنجا می روید متوجه می شوید، که غذای رستوران بسیار بد است و محیط آن بسیار کثیف است. در این هنگام آیا شما یک تجربه بسیار بد را به دست آورده اید؟ قطعاً احساس خوبی ندارید، درست است؟

     اگر یک بار دیگر دوستتان شما را به یک رستوران ببرد، ممکن است به آن تجربه بد فکر کنید. اگر آن تجربه بد، دوباره برای شما تکرار شود در این صورت اعتماد شما به او از بین می رود و دیگر هیچ گونه مشاوره و اطلاعاتی را از دوست خود نمی پذیرید.

    چرا تجربه کاربری برای موتورهای جستجویی مانند گوگل تا این حد حیاتی است؟

    موتور جست و جوی گوگل مانند یک دوست قدیمی است، که کاربران آنلاین به آن اعتماد دارند و در آن عبارات مورد نظر خود را جست و جو می کنند، اگر کاربران در هنگام بازید از یک وب سایت تجربه بدی را به دست آورند، ممکن است اعتماد خود را به موتور جست و جو از دست بدهند.

    بنابراین می توان گفت تجربه کاربری بد، نه تنها باعث ایجاد احساس بد و درک نادرست از برندی که در وب سایت بازدید می شود، بلکه باعث می شود تصور بدی از موتور جست و جو در ذهن کاربر ایجاد شود. با توجه به این گفته ها حتماً متوجه شدید که چرا موتورهای جست و جو مانند گوگل، به تجربه کاربری به عنوان یک عامل کلیدی در رتبه بندی نتایج جست و جو و بهبود سئو، توجه ویژه ای دارند.

    موتورهای جست و جو می خواهند، کاربران به آنها اعتماد کنند و به این درک برسند که وب سایت هایی که توسط آنها به کاربران آنلاین معرفی می شود، یک تجربه کاربری خوب ایجاد می کند. بنابراین موتورهای جست و جو برای رسیدن به این خواسته خود تلاش زیادی برای ردیابی، اندازه گیری و ثبت تجربه کاربری وب سایت ها می کنند، تا از آن به عنوان یک عامل مهم برای رتبه بندی نتایج استفاده کنند.

     هنگامی که موتورهای جست و جو به این نتیجه برسند، که یک وب سایت خاص به طور مدوام در کاربران یک تجربه خوب ایجاد می کند، به آن وب سایت رتبه بالاتری می دهند.

    اگر بتوانید هنگامی که مشتری ها با وب سایت شما ارتباط برقرار می کنند، یک تجربه کاربری عالی در آنها ایجاد کنید؛ نه تنها مشتری های وفادار را برای خود  می سازید، بلکه باعث می شوید وب سایت شما مورد علاقه موتورهای جست و جو مانند گوگل باشد و از شما مطمئن خواهد شد. و در این صورت گوگل، به شما رتبه بالایی به خاطر استفاده از کلمات کلیدی مرتبط خواهد داد.

    درک تفاوت بین کاربرد پذیری (Usability) و تجربه کاربری (User Experience)

    ابتدا اجازه بدهید تفاوت بین دو اصطلاح usability و user experience را که به عنوان ux شناخته شده است، را بیان کنیم. برای درک تفاوت بین این دو اصطلاح فرض کنید یک وب سایت تجارت الکترونیک دارید، که در آن لباس های کودکان را به فروش می رسانید.

    • Usability: در واقع این اصطلاح یعنی آسانی که یک کاربر می تواند یک کار یا هدف را به واسطه آن به انجام برساند.

    هنگامی که یک مادر جوان به وب سایت تجارت الکترونیک شما می آید و به دنبال یک نوع خاصی از تی شرت برای فرزند خود می باشد، کاربرد پذیری (Usability) وب سایت شما در این هنگام به سرعت تعیین می کند که چطور او کار خود را انجام دهد.

    آیا وب سایت شما که در آن محصولات مختلفی وجود دارد، در آن محصولات را براساس نوع، سن، اندازه، رنگ و جنس به خوبی فهرست کرده اید، تا کاربران بتوانند به راحتی و به سرعت آن چیزی را که می خواهند پیدا کنند؟

    آیا فرآیند رفتن از یک صفحه به صفحه (ناوبری) دیگر آسان است یا پیچیده؟

    چند کلیک برای او لازم است تا تی شرت مناسب را پیدا کند؟

    اگر او بخواهد از تلفن همراه خود برای انجام معامله استفاده کند، چه می شود؟ آیا شما در طراحی وب سایت خود به نسخه های تلفن همراه و موبایل فرندلی بودن وب سایت توجه کرده اید؟

    • User Experience: این اصطلاح به معنی مجموع تمام تجربیات فیزیکی، روحی و احساسی واقعی و درک شده کاربر به هنگام تلاش برای انجام یک کار می باشد.

    تجربه کاربری از کاربرد پذیری بسیار وسیع تر می باشد، چرا که یک تجربه کلی برای کاربر ایجاد می کند. ممکن است که کاربر، یعنی همان مادر جوانی که به دنبال تی شرت مناسب برای کودک خود است، تنها با چند کلیک به راحتی و آسانی تی شرت مورد نظر خود را پیدا کند، اما اگر او در وب سایت شما با بنرهای تبلیغاتی ناسازگار مواجه شود و یا در هنگام پرداخت هزینه برای او مشکلی ایجاد شود در این صورت تجربه کلی او به یک تجربه بد و ناخوشایند تبدیل می شود.

    در حقیقت در این مثال خاص، تجربه کاربری یا همان ux چیزی است که شما باید حتی پس از فروش تی شرت آن را دنبال کنید، بنابراین در این مثال شما باید مراحل حمل و نقل و تحویل تی شرت، بازدهی، خدمات پس از فروش و … را به خوبی مورد بررسی قرار دهید، تا تجربه خوبی برای کاربر ایجاد کنید. برای مثال اگر شما طراحی وب سایت متناسب با تلفن همراه خوبی داشته باشید، اما تی شرت را به موقع به مشتری تحویل ندهید و یا اگر محصول پس از تحویل مشتری آن چیزی که او انتظارش را داشته است، نباشد در این صورت شما مشتری خود را از دست می دهید و او بار دیگر به بازدید وب سایت شما نخواهد آمد.

    تجربه کاربری و تاثیر آن بر سئو و رتبه جست و جو

    آیا می دانستید که تجربه کاربری یک عامل است، که رابطه عمیقی با مدل درآمد (revenue model) تمام موتورهای جست و جوی بزرگ دارد؟

    اجازه بدهید در این باره بیشتر توضیح بدهیم:

    تجربه کاربری وب سایت شما نه تنها برای رشد کسب و کار شما مهم است، بلکه برای رشد و بقای کسب و کار موتورهای جست و جو نیز مهم است. برای این که این موضوع را بهتر درک کنید، در ادامه مطلب نحوه کار موتورهای جست و جو و مدل درآمد آنها را با هم به طور ساده و سریع مرور می کنیم.

    موتورهای جست و جو چگونه پول ایجاد می کنند:

    • موتورهای جست و جو از تمام صفحات ممکن در اینترنت یک کپی ایجاد می کنند و آن را در سرورهای خود ذخیره می کنند. از لحاظ فنی این فرآیند خزیدن و ایندکس کردن نامیده می شود. هر تغییری که در صفحه وب ایجاد شود، در این صورت ثبت، ذخیره و سازمان دهی می شود.
    • هنگامی که کاربران یک عبارت (کلمات کلیدی) را در یک موتور جست و جو مانند گوگل تایپ می کنند، در این هنگام موتور جست و جو میلیون ها صفحه وب را که در پرونده های آن ذخیره شده اند، را جست و جو می کند و مجموعه ای از صفحات را که ممکن است با عبارت تایپ شده مرتبط باشند، برای کاربران به صورت یک لیست به نمایش می گذارد.
    • کاربران پس از دیدن این لیست بر روی یک لینک یا بیشتر کلیک می کنند و این امید را دارند که یکی از این صفحات وب نیازهای آنها را برآورده کند و به سوالات آنها پاسخ دهد و یا مشکلشان را حل نماید.
    • هنگامی که نیاز کاربران برآورده شود، قطعاً حس خوشحالی خواهند داشت. هنگامی که آنها با هر بار جست و جو به سرعت نیاز خود را به دست می آورند، یک احساس و تجربه کاربری خود در آنها ایجاد می شود، که باعث می شود به یک مشتری وفادار برای موتور جست و جو تبدیل شوند.
    • با گذشت زمان، این امکان و شانس وجود دارد؛ که تعداد کمی از این کاربران وفادار بتوانند بر روی کلیک یک لینک تبلیغاتی قرار بگیرند و وارد آن شوند. معمولا این تبلیغات ها با عبارت جست و جو شده، مرتبط هستند و بنابراین معمولاً یک صفحه مربوط برای کاربر ایجاد می شود. در این مورد اشخاص هزینه ای را پرداخت می کنند، تا لینک آنها در بالای نتایج جست و جو ظاهر شود.
    • افرادی که این تبلیغات را در این مکان قرار داده اند، به خاطر پیدا کردن مشتری جدید خوشحال هستند و مایل می باشند که دوباره هزینه ای به موتورهای جست و جو پرداخت کنند، تا این اتفاق مجدداً و به صورت منظم برای آنها تکرار شود.

    این همان چیزی است که در موتورهای جست و جو پول ایجاد می کند. تمام موتورهای جست و جو دارای محصولات تبلیغاتی هستند که این تبلیغات گوگل ادوردز (Google Adwords) نامیده می شود. همانطور که متوجه شدید، تجربه کاربری خوب به عنوان یک عامل مهم، در رتبه بندی تمام موتورهای جست و جو در نظر گرفته شده است.

    ۴ گام مهم برای بهبود تجربه کاربری

    اکنون که متوجه اهمیت تجربه کاربری شدید، وقت آن رسیده است که با ۴ گام مهم و عملی که در حال حاضر با آنها می توانید تجربه کلی کاربران آنلاین خود را بهبود بخشید، آشنا شوید.

    • برنامه اصلی خود را که به وسیله ی آن چطور می خواهید به کاربران خدمت رسانی کنید را بازنگری کنید.

    به عنوان یک سازمان ممکن است در کنار تمام کارهای روزانه خود، وظیفه و هدف اصلی خود را فراموش کنید. بنابراین بهتر است یک برنامه ریزی اصولی برای خدمت رسانی خوب، به مخاطبین خود داشته باشید؛ تا تجربه کاربری خوبی ایجاد کنید. زمانی که دوباره به هدف اصلی خود بازگشتید، این سوالات را از خودتان بپرسید:

    چرا طرح اصلی شما به خدمت رسانی به مخاطبین تان و ملاقات آنها نیاز دارد؟

    آیا شما در مسیر صحیح هستید؟ آیا به اصلاح مسیر نیاز دارید؟

    برای رسیدن به هدف اولیه خود، چه تغییراتی باید در سطح سازمانی و مدیریت ایجاد کنید؟

    بنابراین توصیه می کنیم که خلاءهای موجود را لیست کنید و برای پر کردن آنها یک طرح و برنامه مناسب ایجاد نمایید.

    • داشته ها و قابلیت های آنلاین خود را مورد ارزیابی قرار دهید

    هنگامی که اهداف و قابلیت های خودتان را روشن می کنید و وب سایت خود، تمام صفحات وب، صفحات فرود، کمپین های تبلیغاتی، برنامه های موبایل و … را مورد بررسی قرار می دهید، موارد زیر را هم مرور کنید:

    از وظایف و اهداف احتمالی خود که در هنگام ارتباط کاربر با وب سایت شما لازم است به صورت آنلاین برای آنها انجام دهید، یک لیست تهیه کنید.

    کاربرد پذیری و تجربه کاربری را ، ارزیابی کنید.

    لیست پیشرفت ها را بنویسید.

    • سفر مشتری آنلاین (online customer journey) را مرور کنید

    به ابزار اندازه گیری خود (مثل  Google Analytics) نگاه کنید و سفر مشتری (customer journey) را آنالیز کنید و یا مسیری را که داشته های آنلاین خود را در آن قرار می دهید، تحلیل کنید. یک مسیر ایده آل برای کابران خود انتخاب کنید و آن را استفاده کنید. خلاء های کار خود را پیدا کنید و سعی کنید آنها را ببیند و برطرف نمایید،. این روند به شما کمک می کند که مانع های مسیر خود را از بین ببرید و سفر مشتری را صاف و به یک تجربه لذت بخش تبدیل کنید.

    برای بهبود تجربه کاربری می توانید تمام صفحات احتمالی بازدید شونده توسط کاربران و لینک های که روی آنها کلیک می شود را لیست کنید. یا این که اهداف احتمالی کاربران را لیست کرده و سپس کلمات کلیدی مربوط به هر هدف را نیز لیست کنید.

    • از ابزارهای مناسب برای پیگیری و اندازه گیری user experience استفاده کنید

    می توانید از وب سایت کاربران از طریق ابزارهای چت مانند Intercom بازخورد (فیدبک) دریافت کنید. ابزارهای چت همچنین به شما در پاسخ دادن به سوالات کاربران در هنگام بازدید وب سایتتان کمک می کنند. آنها را در صفحه وب خود بدون کلیک بر روی دکمه برگشت، برای رتبه بندی بالاتر قرار دهید. برای مثال می توانید از ابزارهایی مانند هیت مپ یا نقشه های گرما برای پیگیری فعالیت کاربر در وب سایت خود استفاده کنید. علاوه بر این می توانید از ابزارهای نظارتی مانند BuzzSumo، Nuvi، Keyhole برای پیگیری مکالمات، سوالات و بازخوردها بر روی محصول و نام تجاری خود استفاده کنید.

    منبع: medium.com

    نظرات کاربران ۰